Украйна не е опитвала да нанася удари на руска територия с оръжия,

...
Украйна не е опитвала да нанася удари на руска територия с оръжия,
Коментари Харесай

Киев отрече да е планирал умишлени удари на руска територия

Украйна не е опитвала да нанася удари на съветска територия с оръжия, доставени от Запада. Това съобщи в Берлин президентът Володимир Зеленски. По-рано в.  " Вашингтон пост " заяви, че изтеклите от Пентагона документи демонстрират планове на Зеленски да нападна цели на територията на Русия - нещо, което обществено е уверявал западните си сътрудници, че няма да прави. 

 
Ние не атакуваме съветска територия. Нямаме време и запаси за това. Съсредоточени сме върху подготовката на контранастъпателни дейности за освобождение на нашите територии.
Володимир Зеленски, президент на Украйна

Първото от началото на войната посещение на Зеленски в Германия идва в миг, когато допълнителните доставки на боеприпаси са жизненоважни за Киев. От германското правителство вече обявиха, че ще дават на Украйна в допълнение снаряжение на стойност над 2 и половина милиарда евро. То ще включва танкове, противовъздушни системи и муниции. Зеленски бе посрещнат първо от германския президент Франк-Валтер Щайнмайер в замъка " Белвю ". След това той разговаря с канцлера Олаф Шолц. Последният заяви, че Германия ще продължи да поддържа Украйна.

 
Няма да се откажем от поддръжката си. Решихме да предоставим нов пакет за поддръжка на военното съоръжение на обща стойност 2.7 милиарда евро. Украинските сили ще получат още бойни танкове Leopard 1, още бойни машини Marder и системи Iris-T. Виждаме всички ужасяващи отчети и е ясно, че виновните за тази ужасна, нападателна война би трябвало да бъдат съдени. Ето за какво работим дружно с нашите сътрудници, с цел да може Русия да понесе отговорност за решенията си.
Олаф Шолц, канцлер на Германия

Визитата на Зеленски в Германия е част от обиколката му из Европа, в която търси спомагателна поддръжка за страната си. Той благодари на Шолц за политическата, финансовата и военната поддръжка на Германия и съобщи, че страната към този момент е на второ място след Съединени американски щати в даването на помощ на Украйна. Модерната западна техника се счита за извънредно значима, с цел да може Украйна да успее в плануваната контраатака против съветските войски. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР